Заступник начальника Генерального штабу збройних сил Білорусі генерал-майор Руслан Косигін заявив, що в разі "провокацій Заходу" білоруські сили завдадуть ударів насамперед по інфраструктурі Польщі.

Про це повідомляє «Європейська правда».

"Територія Польщі, як, однак, і країни Балтії, перетворюється на полігон, на території якого США планують розв'язати в Європі ще один кривавий конфлікт проти Російської Федерації та її союзників", – заявив Косигін.

Він вказав на проведення військових навчань, а також «спроби окремих польських політиків ініціювати повернення так званих споконвічно польських земель, під якими маються на увазі західні регіони України та білорусі»

"Водночас – і це треба розуміти передусім польському керівництву – у разі початку конфлікту територія Польщі з її військовою інфраструктурою стає першочерговим об'єктом удару, а саме центри ухвалення рішень, елементи системи управління, пункти постійної дислокації національних збройних сил, арсенали та бази, а також критично важливі об'єкти їхньої економіки та транспортної інфраструктури", – сказав Косигін.

Він підсумував, що «на Заході повинні чітко розуміти, що відповідь на будь-які озброєні провокації однозначно буде адекватною і жорсткою».

 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ