У вівторок, 29 грудня у Білорусі офіційно стартувала кампанія із масової вакцинації населення від COVID-19 російською вакциною «Спутник V».

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я країни на своїй офіційній сторінці у Telegram.

У відомстві зазначили, що сьогодні до Білорусі прибула перша партія російської вакцини від коронавірусу «Спутник V». Міністр охорони здоров'я Дмитро Піневич повідомив, що насамперед щеплення отримають медики, педагогічні працівники, а також працівники, чиї професійні обов'язки передбачають частий контакт із людьми.

Також очільник відомства зауважив, що щеплення будуть добровільними.

За словами міністра, у країні розроблена система зберігання вакцини, яка дає змогу підтримувати необхідний температурний режим. Білорусь також придбала морозильне обладнання, у якому можна перевозити препарат.

Нагадаємо, що Білорусь стала першою країною після Росії, яка офіційно ухвалила вакцину «Спутник V». У січні нею мають вакцинувати 1,2 млн громадян, а упродовж наступних трьох місяців - понад 5 млн. Також у другому кварталі Білорусь планує розпочати власне виробництво препарату «Спутник V».

Нагадаємо, що нещодавно перші партії цієї вакцини завезли до Аргентини. Більшість країн Заходу відмовилися робити щеплення громадян вакциною «Спутник V», адже вона не пройшла усіх необхідних лабораторних досліджень.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ