Ворог не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій українських військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

Військові підрозділи Білорусі та Росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На білоруських полігонах тривають заходи з бойової підготовки військ РФ.

Про це йдеться у зведенні Генштабу за 13 лютого 2023 року.

Командування ЗСУ повідомило про два ракетні та 16 авіаційних ударів за добу.

«Ворог здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Небезпека завдавання ударів РФ залишається високою по всій території України», - зазначає командування ЗСУ.

Щодо ситуації на окремих напрямках фронту, то ворог не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій українських військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

  •  Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Синьківка, Куп’янськ, Степова, Кислівка, Крохмальне, Берестове, Піщане, Вишневе, Чернещина Харківської області, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Спірне й Роздолівка на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Білогорівка, Залізнянське, Бахмут, Олександро-Шультине, Озарянівка, Диліївка і Майорськ.
  • На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 18 населених пунктів. Серед них - Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Богоявленка, Новоукраїнка,  Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали Времівка і Новопіль на Донеччині, Ольгівське, Гуляйполе, Староукраїнка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам’янське Запорізької області та Іллінка - Дніпропетровської.
  • На Херсонському напрямку знову під мінометний та артилерійський вогонь потрапило місто Херсон.

ІА "Вголос": НОВИНИ