У мережі показали нові супутникові знімки, на яких видно, що у Білорусі, ймовірно, вже добудували польовий табір для найманців ПВК «Вагнер». Його збудували на закинутому аеродромі Осиповичі.

Про це розповіли у моніторинговій групі «Беларускі Гаюн».

Видання пише, що на кадрах можна побачити кілька рядів прямокутних споруд, які мають вигляд наметів. Вони розташовані на майданчиках між старими корпусами військової частини. При цьому бойової техніки на знімках не видно.

Фото: BBC Verify

«Беларускі Гаюн» підрахував, що в таборі є близько 298 наметів М-30, в яких у середньому може розташовуватися по 30 осіб. Отож, як пишуть дослідники, обладнано місця для 8940 осіб.

Вони додали, що не всі намети є житловими – там також мають бути місця для господарських потреб. Тож, табір розбитий приблизно на 8 тисяч найманців.

Також на знімку помітили обладнані укріплення у північній частині колишньої військової частини.

Водночас білоруська служба «Радіо Свобода» підрахувала, що сучасні намети можуть вмістити щонайменше 50 осіб. Видання вважає, що табір може прийняти до 15 тисяч найманців.

Інформація про те, що в Білорусі можуть бути тисячі російських бойовиків, з'явилася відразу після спроби так званого військового перевороту у РФ.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ