Львів попрощається з трьома військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

У четвер, 19 жовтня, об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Мирона Гірняка, Руслана Паромова та Сергія Мартиняка. На площі Ринок міська церемонія прощання запланована на 11:30.

Воїнів поховають на Личаківському кладовищі.

Мирон Гірняк народився у селі Лани, що на Львівщині. Навчався у Бібрському опорному ліцеї, здобув освіту у Львівському вищому професійному училищі побутового обслуговування. Після навчання ніс службу в Алчевську та Десні.

Згодом виготовляв зовнішню рекламу та працював на «Баркомі». У вільний час любив рибалити.

У 2020 році Мирон підписав контракт із ЗСУ та виконував завдання у зоні АТО. Початок повномасштабного вторгнення чоловік зустрів на передовій. Боровся з окупантами в складі 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Загинув 11 жовтня у 47-річному віці. У військовослужбовця залишилися батьки, дружина, брат та двоє доньок. Вічна пам'ять Герою!

Руслан Паромов народився у селищі Бучмани, що на Житомирщині. У віці 13 років переїхав у Луганську область (село Старий Айдар). Здобув освіту в місцевій школі.

Чоловік займався приватним підприємництвом, мав свою пасіку та захоплювався рибальством.

Після 24 лютого 2022 року Руслан разом з родиною переїхав до Львова. Незважаючи на відсутність бойового досвіду, він приєднався до 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та воював на Запоріжжі.

Загинув 11 жовтня у 46-річному віці. У чоловіка залишилися дружина та двоє доньок. Вічна пам'ять Герою!

Сергій Мартиняк львів'янин. Навчався у школі № 95, а згодом продовжив навчання у Львівській політехніці.

Працював у торговельній сфері, згодом став майстром шиномонтажу. Захоплювався автомобілями та собаками. Мав девіз «Прорвемось!».

Сергій став на захист України після початку повномасштабного вторгнення рф. Отримав позивний «Джон». Воював у складі 77-ї окремої аеромобільної бригади.

Життя захисника обірвалося 12 жовтня у 39-річному віці. У  нього залишилися батьки, сестра та бабуся. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ