В Україні під час контрнаступу ЗСУ на Харківському напрямку загинув 23-річний ірландський доброволець Рорі Мейсон. Під час операції його підрозділ зазнав обстрілу.

Про це повідомляє Sky News.

«Рорі Мейсон загинув військовослужбовцем українських Збройних сил, борючись у складі Міжнародного легіону захисту України неподалік від кордону з Росією», - йдеться у повідомленні.

Також смерть воїна підтвердила його родина. Вони дізналися про смерть Мейсона з Міністерства закордонних справ, яке надає консульську допомогу.

«Хоча ми глибоко засмучені його смертю, ми надзвичайно пишаємось його мужністю, рішучістю та його самовідданістю, які він негайно заручився підтримкою України», - заявив батько бійця.

Як розповіли в Інтернаціональному легіоні, під час проведення операції ЗСУ на Харківському напрямку підрозділ Мейсона зазнав обстрілу.

"Наш брат зі зброї Рорі Мейсон брав участь у Харківському контрнаступі зі своїм підрозділом і був убитий у бою. Пам'ять про Рорі житиме в його частині, у легіоні та збройних силах України", - йдеться у заяві легіону.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ