На війні загинув волонтер з Мукачева Роман Жук, фотограф, співзасновник екологічного руху Chysto.de, який опікувався Карпатським морем - водосховищем Теребле-Ріцької ГЕС.

Про це у Фейсбуці повідомила його дружина Олена Жук.
 

За її словами, прощання з Романом Жуком відбудеться завтра в Мукачеві біля їхнього будинку по вулиці Ярослава Мудрого. Потім Романа відспівають в міському Соборі Успіння Богородиці.

Роман Жук пішов на війну добровольцем у перші дні, був артилеристом.

Разом з дружиною мали спільний мікробренд Povna banka - робили варення із карпатських ягід. Також два роки тому започаткували екологічний рух Chysto.de, який опікувався Карпатським морем - водосховищем Теребле-Ріцької ГЕС.

Разом із однодумцями з усієї України влаштовували екопікніки - прибирали пластик, якого було багато у водосховищі через проблеми із збором твердих побутових відходів у гірських громадах. Завдянки їхнім акціям, в тому числі, у громадах Міжгірщини минулого року вперше запровадили централізований збір сміття.

Діти вже зі мною. Все знають і нам усім дуже болить. Я уявити не можу, що б з ними сталося, якби вони дізнались із фейсбуку. Тому прошу вас усіх, дорослих тьоть і дядь, у майбутньому бути максимально розважливими та мудрими. Усім «журналістам», які поширювали звістку без дозволу рідних зичу набратись толерантності та професіоналізму, - написала дружина загиблого героя.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ