У четвер, 1 вересня, у Львові попрощаються із загиблим захисником України Ярославом Матвіївим.

Військовий загинув у бою із російськими загарбниками.

Про це «Вголос» повідомляє з посиланням на інформацію від пресслужби Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11 годині у Гарнізонному храмі. На площі Ринок міська церемонія прощання відбудеться об 11:30.

Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм (вул. Театральна, 11)–пл. Катедральна–пл. Ринок (міська церемонія прощання)–вул. Руська–вул. Підвальна–вул. Володимира Винниченка–пл. Соборна–вул. Пекарська–вул. Шімзерів–вул. Мечникова–Личаківський цвинтар.

Ярослав Матвіїв («Тигр») (30.12.1994-26.08.2022). Львів’янин. Навчався у ліцеї імені Василя Симоненка Львівської міської ради. Закінчив коледж телекомунікацій та комп’ютерних технологій Національного університету «Львівська політехніка», згодом отримав ступінь бакалавра у Державному університеті телекомунікацій.

У 2015 році став добровольцем у складі 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України та виконував бойові завдання в зоні проведення АТО. Брав участь у позиційних боях в районі Пісків та Донецького аеропорту. У 2019 році був залучений до Миротворчої місії ООН у Демократичній Республіці Конго.  

Із початком повномасштабного вторгнення брав участь у обороні Києва. Боровся із окупантами під Сєверодонецьком та Лисичанськом у складі 5-го окремого штурмового полку Сухопутних військ Збройних Сил України та отримав звання лейтенанта.

 У Ярослава Матвіїва залишились батьки та дружина.

Як писав «Вголос», ЗСУ знову атакували Антонівський міст та базу окупантів на Херсонщині, понад 65 загиблих.

Також ми повідомляли, що у Дніпропетровській області пролунав вибух. З'явилися деталі загибелі 17-річного підлітка.

ІА "Вголос": НОВИНИ