В журналіста Владислава Єсипенка різко погіршився стан здоров’я. Українець незаконно перебуває в слідчому ізоляторі тимчасово окупованого Криму.

Про це інформує омбудсменка Людмила Денісова на сторінці в соціальних мережах.

Денісова розповіла, що Єсипенко перебуває в першому СІЗО Сімферополя. Стало відомо, що в чоловіка загострилася сечокам’яна хвороба, почалися проблеми із зором та артеріальним тиском. Усі хвороби – наслідок тортур, до яких вдалися окупанти під час безпідставного затримання Владислава на початку поточного року.

Представники російський спецслужб жорстоко били українця, одягали на голову пакет та підключали до різних частин тіла електричний струм.

Необхідної медичної допомоги бранець не отримує. Адміністрація ізолятора ігнорує проблеми зі здоров’ям журналіста. Людмила Денісова звернулася із закликом надати українцю допомогу до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової. Також омбудсмен закликала відреагувати на порушення прав людини міжнародну спільноту.

Як пише «Українська правда», Єсипенка затримали 16 березня 2021 року в Росії. У Путіна звинуватили його у наявності вибухівки в автомобілі та збір інформації про місця масового перебування людей. Окупанти хочуть призначити українцю покарання в вигляді 18 років ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ