Головною причиною стала загроза вторгнення Росії на територію України.

Про це повідомили на сайті громадського сектору Сполученого Королівства.

Відомо, що зараз влада Великобританії рекомендує своїм громадянам, які знаходяться в Україні, виїхати зараз, поки є можливість.

Так, з січня цього року кількість російських військ біля кордонів України зросла, чим спровокувала збільшення загрози вторгнення РФ на територію нашої держави.

У зв'язку з цим Великобританія прийняла рішення тимчасово вивезти частину співробітників посольства та їхніх сімей з Києва. Водночас повідомляється, що наразі посольство у Києві залишається відкритим.

Варто зазначити, що Велика Британія вирішила перенести свій офіс до Львова, який може видавати документи та надавати консульську допомогу.  Водночас доступ до офісу у Львові буде здійснюватися лише за попереднім записом.

«Будь-які військові дії Росії в Україні серйозно вплинуть на здатність Посольства Великобританії в Києві та офісу у Львові надавати будь-яку консульську допомогу. За таких обставин громадяни Великобританії не повинні очікувати посилення консульської підтримки чи допомоги з евакуацією», - йдеться у повідомленні.

Вголос раніше писав, Великобританія збільшить військову та економічну допомогу Україні. Так, Лондон вже працює над розширенням допомоги для нашої держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ