Депутат зазначив, що до нього звернулися мешканці міста Броди, скаржачись на зловживання міським головою Анатолієм Белеєм службовим становищем шляхом організації для наближених осіб безоплатного набуття у власність земельних ділянок, передає прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Уже впродовж двох років на кожній сесії Бродівської міської ради депутати ухвалюють рішення про відмову в наданні земельних ділянок десяткам українським бійцям, мовляв, на території міста немає вільних земельних ділянок. Водночас міськрада ухвалює низку инших рішень з питань надання земельних ділянок під житлову забудову для окремих груп громадян, і ці щасливчики - підставні особи від міського голови», – зауважив Михайло Нискогуз.

За словами депутата, мають місце постійні систематичні порушення керівництвом Бродівської міської ради вимог Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціяльного захисту» щодо першочергового надання у власність земельних ділянок учасникам російсько-української війни, а також недотримання розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19.08.2015 року № 898.

Зважаючи на це, депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз звернувся до прокурора Львівської области Юрія Квятківського та директора Львівського територіяльного відділення НАБУ Тараса Лопушанського з проханням забезпечити перевірку дотримання в Бродівській міській раді законодавства щодо першочергового права набуття безоплатно у власність земельних ділянок окремими категоріями громадян.

ІА "Вголос": НОВИНИ