У вівторок, 3 серпня, очевидці подій повідомили про пожежу в середмісті Львова. За їх словами, займання сталось на даху будинку № 28.

Про це повідомив депутат міської ради та голова «Варти 1» Ігор Зінкевич. За словами депутата міської ради, вогонь спалахнув сьогодні о 19:45.

Надзвичайники локалізують пожежу, наразі працює 3 одиниці техніки. Поки що в під’їзді будинку №28. Четверта пожежна вже на місці.” – пише «Варта 1».

За словами очевидців, задимлення спостерігалось на даху будинку у центрі міста. Спершу з'явилась інформація від очевидців про те, що займання сталося на даху будинку за адресою Площа Ринок, 28. Це кам'яниця Гепнерівська, пам'ятка архітектури початку  XVII сторіччя, збудована для особистого лікаря польського короля Сигізмунда ІІІ.  Саме в ній провів ніч перед стратою один з лідерів запорізького козацтва Іван Підкова, ім'ям якого названа площа неподалік. 

На місце пригоди одразу викликали рятувальників ДСНС України у Львівській області. За даними пресслужби ДСНС, інцидент був локалізований у будинку за адресою Площа Ринок 26. На щастя, відкритого вогню не було. Дим став наслідком задимлення вентиляційних труб в будинках № 26 та 27. 

За вказаною адресою розташована  кам'яниця Яншольцівська, пам'ятка архітектури національного значення збудована в кінці XVI сторіччя. Зараз будинок, який є комунальною власністю Львова, перебуває в оренді «Альфа банку». Нагадаємо, найбільшим акціонером Альфа Банку згідно з даними самої фінансової установи є  російський олігарх Михайло Фрідман, якого Міністерство фінансів США називає наближеною особою президента РФ Путіна. 

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий відомий своїми дружніми стосунками з російським олігархом. Зокрема, за сприяння міської влади Михайло Фрідман у Львові з 2011 року щорічно відбувається джазовий фестиваль.

Наразі всі причини пожежі встановлюються.

Водночас журналісти видання Zahid.net повідомили з посиланням на власні джерела, що задимлення стало наслідком задимлення у вентиляційний трубі ресторану «Чесне м'ясо» за адресою площа Ринок 28

 

У центрі Львова спалахнула пожежа

У центрі Львова спалахнула пожежа

У центрі Львова спалахнула пожежа

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ