Виставка дитячих картин «Обличчя української мрії»

18-го вересня на проспекті Свободи у Львові відбулося відкриття благодійного виставкового проєкту, де представили роботи українських дітей, що постраждали внаслідок війни в Україні.

У центрі Львова можна оглянути роботи 32 дітей з різних куточків України у межах проєкту “Обличчя української мрії”.

Учасники проєкту, а це діти віком від 4 до 18 років, малювали картини на одну із запропонованих тем: «Одне дитинство на всіх», «Моя країна мрій» та «Українці – Незламні».

“Це проєкт, за допомогою якого ми хочемо розповісти про українських дітей і те, що вони пережили та продовжують переживати. Тих, які рятуючись, знайшли прихисток по всьому світу і тих, хто залишився в охопленій війною країні”, - згадано на сайті організатора виставки об’єднання “Патріот”.

Одна з учасниць заходу розповіла, що дізналася про цей благодійний проєкт від своєї вчительки у школі. Вагалася чи брати участь, адже в майбутньому дівчина мріє стати дизайнером, тому малює для задоволення.

“Я малювала дівчину – це Україна, а ззаду діти – це майбутнє нашої країни. Такі виставки є важливими для того, щоб показати мрії дітей і показати, які наші діти талановиті”, - зізнається школярка.

За словами організаторки виставки Ганни Майбороди, загальна кількість учасників проєкту сягає близько 200 дітей з 22-ох регіонів України та 11 країн світу.

Нагадаємо, що раніше виставку представили в центрі міста Одеса. Після Львова картини відправлять до Дніпра, а згодом роботи юних українців зможе побачити і Європа.

Виставку можна оглянути до 18 жовтня.

Текст і фото Дарія Грищука

 

ІА "Вголос": НОВИНИ