У п'ятницю, 26 серпня, близько 01.30 у Львові на проспекті Свободи, 23, сталася часткова руйнація триповерхового багатоквартирного житлового будинку.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС Львівщини.

На місці події з’ясувалось, що сталось руйнування 3-х квартир: одна квартира зруйнована  повністю, дві - частково. Також відбулось повне руйнування 2-х нежитлових приміщень, загальною площею 80 кв.м.

Всього було евакуйовано 12 людей, з них 4-х річна дитина. 

На місці події працював кінологічний розрахунок. Пошуки можливих потерпілих проводила собака на ім'я Зоя.

Пожежно-рятувальними підрозділами проводились роботи по розбору завалів з метою пошуку потерпілих. О 04:57 пошуки були завершені. Потерпілих не виявлено.

На місці від ДСНС було залучено 42 чоловіки особового складу та кінологічний розрахунок.

На місце події оперативно виїхала заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк та голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля. 

Зі слів Ірини Маруняк, мешканці почули незвичний шум в одній з квартир та подзвонили у поліцію. Людей з будинку евакуювали до того, як стався обвал. 

«Внаслідок обвалу флігельної частини будинку зруйнувано три квартири та 2 нежитлові приміщення.  Одна квартира здавалась в оренду, відтак зараз з'ясовують, чи були у ній люди. Всіх решту мешканців евакуйовано. На місці аварії працюють усі відповідні служби», - повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За попередньою інформацією, ймовірною причиною обвалу стала реконструкція будинку у сусідній будівлі на проспекті Свободи, 21. Наразі законність робіт встановлюють.

ІА "Вголос": НОВИНИ