У лісі поблизу міста Бидгощ, що у центрально-північній Польщі, знайшли уламки об’єкта військового призначення; журналісти дізналися, що це може бути ракета «повітря-земля».

Як пише Європейська правда, про це повідомляє RMF24.

Сам факт знахідки об’єкта військового характеру вже офіційно підтверджений. 

«Знайдено залишки неідентифікованого військового об’єкту. Ситуація не загрожує безпеці місцевих мешканців», – заявили вранці в офіційному Twitter міністерства оборони. 

Окружна прокуратура у Гданську розпочала розслідування щодо уламків даного військового об'єкта. Його виявили у лісі за десяток кілометрів від Бидгоща.

Журналісти RMF FM зі своїх джерел дізналися, що це, ймовірно, ракета класу повітря-земля і її знайшли у вівторок, але впала вона, схоже, ще якийсь час тому. На уламках нібито є написи російською мовою, що може вказувати на зброю радянського виробництва, та нібито відсутня бойова частина. У прокуратурі Гданська відмовилися коментувати припущення. 

Від місцевих мешканців у коментарях польським ЗМІ лунали припущення, що впала ракета або безпілотник.

Зазначимо, дана місцевість розташована за близько 500 км від кордону України, понад 400 км від кордону з Білоруссю і близько 240 – з Калінінградською областю Росії. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ