Під час виходу з СІЗО активісти облили зеленкою ексдепутата забороненої партії ОПЗЖ Черкаської міськради Олександра Замирайла, якого підозрюють у підтримці країни-агресора та випустили під заставу в 208 тис. грн.

За інформацією Черкаської обласної прокуратури, вказана особа після заборони діяльності політичної партії «ОПЗЖ» продовжувала залучати прибічників «руZкого міра», поширювала інформацію, в якій заперечувала військову агресію рф проти України, вчинення російською армією військових злочинів, а також засуджувала діяльність військово-політичного керівництва України.

«Олександра Замирайла, якого сьогодні випустили під заставу, облили зеленкою. Також біля пам’ятнику загиблим воїнам Замирайло став на коліно і попросив вибачення. – Я прошу вибачення у всіх воїнів. “Азов”, “Нацкорпус”, “Правий сектор”… Пацани, лишайтесь живими і повертайтесь додому до своїх сімей», – сказав він.

При обранні запобіжного заходу суд визначив підозрюваному альтернативною заставу в сумі 208 тис. грн, тоді як прокурор просив мінімальну суму застави 1 млн грн.

Під час судового засідання слідством були надані докази у вигляді задокументованих розмов Замирайла, де він бажає смерті українським воїнам, а також перемоги путіну та п’є разом з дружиною за його здоров’я.

Сам Замирайло у суді факт відповідних розмов не спростовував, втім акцентував на тому, що вони нібито були “приватними”, а публічно він виключно за Україну та її суверенітет.

Черкаська прокуратура внесла апеляцію на рішення слідчого судді щодо визначення застави в сумі 208 тис. грн. Завтра, 9 серпня, це питання розгляне Апеляційний суд області.

Як писав «Вголос», командирка артилерії бойовиків, яка наказувала жорстоко бомбити Донбас, була ліквідована не внаслідок прицільного удару «Хаймарса», а під час підриву автоміля.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ