Другий день у Черкасах продовжується страйк перевізників. Від учора перестали пускати міські автобуси на маршрути.

Про це повідомляє Газета ua

Підприємці вимагають підняти вартість проїзду до 5 грн.

У місті 9 перевізників. Квитки на проїзд у міських маршрутках коштують 4 грн. Коштів на придбання дизельного палива та виплату заробітних плат працівникам не вистачає, кажуть підприємці.

Влада вивела на лінії більше тролейбусів. Проблема не вирішена у віддалених районах міста, де немає ліній електротранспорту.

"У понеділок у місті працює 57 тролейбусів. Разом із 4 додатковими і 5 спецрейсами", - говорить Віталій Москаленко, начальник управління транспорту Черкаської міськради.

Нараду щодо вирішення транспортного колапсу в місті перевізники проігнорували. Засідання виконавчого комітету заплановане на вівторок, 13 листопада.

Мер Анатолій Бондаренко виступає за транспортну реформу в місті:

"Реформа в моєму розумінні - це збільшення кількості тролейбусів на лінії, на бульварі Шевченка їздять тільки тролейбуси, зменшений інтервал руху і зміцнення матеріально-технічної бази".

На сайті електронних петицій Міської ради було зареєстровано дві електронні петиції. Черкащани пропонують розірвати із перевізниками існуючі договори і не продовжувати попередні, створити муніципальний транспорт та нові лінії для комунальних автобусів.

ІА "Вголос": НОВИНИ