У Чернігові, у храмі великомучениці Катерини, замироточили ікони.

Про це розповів журналіст Василь Чепурний на своїй сторінці у Фейсбук.

 "В Катерининській церкві замироточили багато ікон, що підтвердив настоятель храму, секретар єпархіального управління о. Роман Кіник. Щоправда, він дивується, чому зараз цьому надають такого виняткового значення, адже ікона св. Меркурія Бригинського на його раці мироточить уже три місяці", - йдеться в повідомленні.

Зараз краплі мира з'явилися на Троїцько - Іллінській іконі, на копії Дубенської ікони (навіть на літографії, тобто на папері - така іконка у вівтарі) і на іконі Вифлеємської Божої Матері.

«До речі, це єдина ікона, на якій Мати Божа посміхається. Тож ці знаки треба розцінювати, як добрі знаки, як свідчення, що Бог з нами - каже отець Роман, який не покидає ні свого храму, ні своєї пастви», - додав Чепурний.

Крім того, в єпархіальному управлінні є домова церква св. Феодосія Чернігівського, де ікони намальовані на звичайному ДСП - вони також мироточать, для прикладу ікона св. Антонія Печерського. За словами отця Романа, краплі пахучого мира виступили на очах і губах святого.

 

Як писав «Вголос», за час війни  в Україні постраждали щонайменше 28 споруд духовного значення у шести областях країни. Переважають ‒ православні храми.

Серед постраждалих храмів: Святогірська лавра на Донеччині, Другий Митрофанівський храм у Лисичанську, Свято-Катерининський храм у Щасті Луганської області, храм на честь святителя Іоасафа Білгородського у Києві, Георгіївський храм у Ніжині, храм Святої благовірної цариці Тамари під Харковом, синагога Об’єднаної єврейської громади України у Харкові.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ