Під час огляду дитини лікарі виявили тріщину лівого передпліччя та численні синці на спині, руках та грудній клітині, передають у ГУ Національної поліції Львівської області.

Повідомлення з відділу у справах дітей Червоноградського виконкому про випадок жорстокого поводження із дитиною надійшов до відділу поліції 14 грудня. Як було з’ясовано, медичний працівник однієї з червоноградських шкіл, оглядаючи учнів для допуску до плавання у басейні, виявила на спині школяра сліди побоїв. Під час розмови хлопчик розповів, що його побив батько за погані оцінки. Медпрацівник склала акт про побиття і повідомила про цей факт правоохоронцям.

Поліцейські у присутності психолога поспілкувалися з хлопцем. За словами дитини, він без дозволу взяв із маминої кишені гроші, щоб купити собі поїсти та пішов до школи. А згодом, після третього уроку, у школу прийшов батько, відібрав гроші, а ввечері у присутності двох молодших сестер жорстоко побив дерев’яною палицею.

Наступного дня мати хлопця повела дитину до травматолога і сказала, що син пошкодив руку під час занять у басейні.

У своєму висновку психолог, яка проводила тестування хлопчика вказала, що «дитина має занижену самооцінку, не відчуває піклування зі сторони батьків, залякана і піддається систематичному насильству». Оскільки проживання у таких умовах загрожує життю і здоров’ю дитини, хлопчика було скеровано в центр соціальної реабілітації.

За фактом побиття батьком 9-річного сина правоохоронці Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

Санкція статті передбачає виправні роботи до двох років або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі до трьох років. Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ