Політичний аналітик Олександр Кочетков розповів, чи буде переможець у так званій «ботовійні», яка зараз точиться у соцмережах.

Про це він розповів у коментарі «Вголосу».

Експерт нагадав: почалася діяльність системи ботів в Україні з персони Порошенка. «Він заходив в Інтернет і йому дуже не подобалося, що його критикують. Причому у мережі Порошенка критикували достатньо жорстко і він дуже на це ображався. Тому, відчуваючи образу свого шефа, його підопічні почали «натравлювати» ботів на критиків Порошенка. Опісля Порошенко заходить у мережу і бачить: на його опонента просто «накидаються» 10, 20, 30 осіб, матюкають, погрожують – і йому відразу ставало легше на душі», - уточнив Кочетков.

А з Зеленським, за його словами, тепер така ж ситуація, бо частина ботів «перейшла» від Порошенка до Зеленського і вся методологія їхньої роботи залишилася – паплюжити критиків, розповідати, що ті не сповна розуму, обіцяти їх закопати…

«І тут в чому суть: навіть якщо чиясь «армія» і могла перемогти, то з обох сторін все робили для того, аби «війну» продовжити, бо на цьому заробляють гроші Тому ніхто з них цю «війну» не виграє. Бо характерна риса цієї «війни» полягає у тому, що вона переможця мати не може, адже тут головне – процес», - уточнив експерт.

І додав: «У чому тут різниця між Порошенком і Зеленським? Порошенко офіційно знав, що є такі ботоферми і підтримував це все, а Зеленський здогадуватися про це може, але не ставить завдань щодо створення ботоферм. Це ініціатива його оточення».

Більше читайте тут: «Війна «ботоферм»: хто кого?».

ІА "Вголос": НОВИНИ