Інцидент трапився у середу, 13 жовтня в акваторії Чорного моря. У результаті різкого погіршення погодних умов виникла аварійна ситуація, внаслідок якої отримало пошкодження судно національного флоту.

Після оцінки ситуації було ухвалене рішення поставити корабель на якір задля проведення заходів з підтримання живучості.

Про це на своїй сторінці у соціальний мережі Facebook повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний. 

«З метою забезпечення проведення пошуково-рятувальних робіт Військово-Морськими Силами розгорнуто пункт управління пошуково-рятувального забезпечення, налагоджено взаємодію із казенним підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України, Державною прикордонною службою України, ДСНС. До операції залучено кораблі і катери в кількості вісім одиниць та чотири одиниці повітряних суден», - повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Завдяки злагодженим та впевненим діям екіпажа корабля аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Загрози втрати судна немає.

Станом на 21.27 триває операція щодо надання допомоги аварійному кораблю та повернення його до пункту постійної дислокації.

Новина доповнюється 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ