У випадку, якщо буде доведено, що президент США Дональд Трамп доручив своєму юристу заплатити колишній моделі Playboy за мовчанку про їхні стосунки, це може вважатися порушенням правил фінансування передвиборчої кампанії та стати підставою для імпічменту.

Про це заявив член Демократичної партії з Нью-Йорку Джеррольд Недлер, пише "Радіо Свобода" з посиланням на американські ЗМІ.

"Це може стати порушенням, яке передбачає імпічмент. Чи таке правопорушення є достатньо важливим, щоб цей імпічмент виправдати — інше питання. Але, звісно, ці порушення передбачають імпічмент, оскільки, хоча вони й були скоєні до того, як Трамп став президентом, вони мали на меті нечесне обрання на цю посаду", — заявив Недлер.

За законами США, внески на користь передвиборчої кампанії мають бути відкритими. Такі платежі також не мають перевищувати 2 700 доларів.

Улітку 2018 року адвокат екс-юриста Трампа Майкла Коена оприлюднив запис, на якому президент США обговорює з Коеном потенційний платіж колишній моделі Playboy Карен Мак-Дугал, що нібито мала зв’язок із американським президентом. Запис був буцімто зроблений за два місяці до президентських виборів 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ