У День Незалежності України відбудеться Марш захисників України. Ініціаторами стали ветерани та волонтери.

Про це розповів член Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України, представник оргкомітету Антон Колумбет на пресконференції в понеділок у Києві, пише «Інтерфакс-Україна».

У Марші візьмуть участь представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв.

«Суть проста - люди, які захищали, захищають і захищатимуть Україну, є людьми, від яких залежить незалежність України, відповідно, в День Незалежності саме вони стають під прицілом суспільної уваги», - розповів Колумбет.

«Ініціатива наша аполітична, ми не за конкретного політика, владу або проти них. Ми - патріоти країни, які хочуть пройти центральними вулицями міста в День Незалежності й довести своїм побратимам на фронті, що ми готові до них приєднатися в будь-який момент», - запевнив Колумбет.

Організатори повідомили, що марш розпочнеться від столичного парку імені Тараса Шевченка 24 серпня о 9:00. Першими пройдуть сім'ї загиблих військовослужбовців і ветерани з інвалідністю. Далі колона пройде до Бессарабської площі, звідки йтиме вул. Хрещатик.

Також відбудеться колективне виконання гімну України та фотосесія. Після офіційної частини маршу всі охочі піднімуться до Михайлівської площі, де відбудеться вшанування пам'яті загиблих воїнів хвилиною мовчання, покладання квітів, урочистий молебень за загиблими в бою", - зазначають в оргкомітеті.

Очікується, що в марші візьмуть участь понад 7 тис. ветеранів з усієї України, 1,5 тис. цивільних осіб, близько 500 військових волонтерів, а також капелани, яких очікується близько ста осіб.

Нагадаємо, на Луганщині пройде “Марш незалежності”..

ІА "Вголос": НОВИНИ