У деокупованому Херсоні прокурори встановили місця катівень, облаштованих російськими військовими в чотирьох приміщеннях.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, під час окупації Херсона російські військові і представники спецслужб РФ у захоплених будівлях Херсонського ізолятора тимчасового тримання, слідчому ізоляторі та в одному з райвідділів поліції облаштували псевдоправоохоронні органи. Про це свідчать виявлені документи, у тому числі так звані посвідчення представників окупаційної поліції», – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, тут вилучили частини резинових кийків, дерев’яну биту, апарат, яким окупанти катували цивільних жителів струмом, лампу розжарювання і кулі зі стін. У камерах і підвалах проти людей застосовували різні методи тортур, фізичне і психологічне насильство, кажуть у прокуратурі.

«Під час проведення слідчих дій із потерпілим у підвалі однієї з офісних будівель, де окупанти також влаштували катівню, правоохоронці виявили частину металопластикової труби, кайданки та інші речі. Наразі встановлюються всі потерпілі від дій представників країни-агресора. Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни», – йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора наголосили, що робота щодо встановлення місць розташування катівень і незаконних місць тримання людей триває, правоохоронці продовжують збирати доказову базу для встановлення правосуддя над російськими військовими.

Нагадаємо, що Україна буде готова до бойових дій у зимові місяці. Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що ЗСУ будуть у «набагато кращому стані, ніж їхні противники» завдяки підтримці, яку надали США.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ