Про це інформує прес-служба фракції КПРФ у Держдумі.

«Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він – незаконно повалений президент, і в Україні донині зберігається загроза його життю. Але з якого дива Росія повинна рятувати інших утікачів і нечистих на руку українських політиків, таких як, наприклад, Пшонка чи Азаров? Азаров, будучи прем'єр-міністром України, протягом чотирьох років фактично заохочував злодійство з російським газом і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією.

Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут?» – зазначив депутат.

«Тим паче, з якого дива Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. Він має австрійський паспорт, на нього дуже чекають в Австрії, де заарештовано його рахунки і проводять проти нього розслідування. Його потрібно видати Австрії», – додав він.

На думку Рашкіна, щодо втікачів  українських політиків та їхніх родичів, то Росія повинна керуватися своїми політичними інтересами.

«Надавати політичний притулок і захищати на своїй території громадян іноземних держав допустимо й доцільно тільки в тому разі, якщо це дійсно віддані й щирі друзі Росії, люди, які постраждали за свої політичні погляди і за вірність відносинам з Росією. Такі особи, як Азаров, до цієї категорії точно не мають ніякого стосунку, радше, навпаки, вони були і залишаються ворогами Росії. Причому незрозуміло, яку діяльність вони ведуть нині на території нашої держави», – наголосив парламентарій.

За відомостями депутата, син колишнього президента України  Олександр Янукович – уже почав інтегруватися в російський бізнес. Зареєстрована в Санкт-Петербурзі фірма Януковича-молодшого займається «управлінням фінансово-промисловими групами і холдинг-компаніями».

Син колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, якого розшукує автрійська влада, також перебуває в Росії, де фактично ховається від слідства. В Австрії в Олексія Азарова в банках заарештовано 6,7 млн євро і нерухомість на суму 5 млн євро.

Сам Микола Азаров веде справи в Москві, де в нього є великий офіс у престижному районі Хамовники. На думку депутата, нинішня діяльність українського політика-втікача може бути пов'язана з відмиванням коштів або з політичними проектами, які завдають шкоди інтересам РФ. У зв'язку з цим парламентарій уже надіслав у ФСБ Росії запит про необхідність проведення перевірок щодо колишнього прем'єр-міністра України.

ІА "Вголос": НОВИНИ