Федерація водного поло України визначилась з керуючим складом. Окрім президента Федерації Олександра Свіщова, до нього увійшли три віце-президента – Олександр Євтушок, Ігор Якушев, Микола Смірнов. Також було створено виконавчий комітет ФВПУ. Окрім Свіщова, його членами стали Сергій Поляков, Віталій Лісун.

Крім того, під час чергової вибірної конференції федерації, котра відбулась вчора в Кам’янському, було прийняте рішення про створення двох комітетів -  тренерського і суддійського. Суддійський очолив В'ячеслав Беленцов, керівником тренерського комітету став Сергій Рябченко.

Зміни торкнулись і структури контрольно-дисциплінарного комітету, його очолив Ігор Зінкевич. До складу КДК ввійшли Сергій Гончаров, В'ячеслав Билевцов, Тимур Шилін, Валерій Завізіон.

За словами президента Федерації водного поло України Олександра Свіщова, головна мета нововведень – розвиток і популяризація ватерполо в Україні. Для цього у Федерації розробили стратегію, головні пріоритети якої – діти і розширення присутності в регіонах.

«Сьогодні було прийнято рішення про те, що всі матчі водного поло будуть транслюватись онлайн, включаючи юнацькі змагання – це прекрасний інструмент популяризації цієї спортивної командної гри. В цілому ж стратегія розвитку водного поло націлена на розвиток дитячих команд і розширення географії: ми підемо в регіони. До літа створимо хороші спортивні табори, посилимо тренерський склад. Звичайно, є міста, де вже є і умови, і команди. Одеса, Ужгород, наприклад. Але в більшості регіонів доведеться починати з самого початку. Я впевнений – у дитячого водного поло в Україні величезний потенціал», - говорить президент Федерації Водного поло Олександр Свіщов.

Досьє (за матеріалами РБК-Україна)

Олександр Юрійович Свіщов - бізнесмен, спортивний та громадський діяч, президент Федерації водного поло України.

Народився 22 вересня 1970 року у Львові (Україна).

Закінчивши загальноосвітню школу, вступив до Львівського профтехучилища №22, де у 1989 році здобув професію «майстра з ремонту годинників».

З 1989 по 1994 рік працював майстром з ремонту годинників.

З 1994 року по 1996 рік - менеджер з продажу в ТОВ «Камаз - Львів».

У 1997 році був переведений на посаду заступника директора з продажу, займався просуванням підприємства в різних сегментах ринку до 2006 року.

У 1999 році починає займатися виробництвом запчастин і комплектуючих для великогабаритної техніки.

У 2000 році вперше інвестує в акції ТОВ «Автомат» і стає одним з акціонерів і співвласників підприємства.

У 2002 році набуває акції ще одного великого підприємства - ПАТ «Самбірський дослідно-експериментальний машинобудівний завод» і стає його співвласником.

Одночасно захоплюється спортом і протягом 2001-2003 років очолює футбольний клуб «СКА-Орбіта».

У 2006 році Олександр Свищев стає акціонером ще одного підприємства - ТОВ «Ливарний Завод», де обіймає посаду комерційного директора до 2011 року.

У 2010 році стає радником голови правління ВАТ «Самбірський дослідно-експериментальний машинобудівний завод».

З 2011 року по 2012 рік обіймає посаду голови наглядової ради ВАТ «Автомат».

У 2012 році продає акції вищезазначених підприємств та інвестує в роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

У 2012 році стає президентом ватерпольного клубу «Динамо» Львів" і за кілька років виводить його в семиразові чемпіони України, робить восьмиразовим володарем Кубка України, триразовим володарем Суперкубка України.

У 2014 році Олександра Свищева обирають віце-президентом Федерації водного поло України.

У 2016 році починає виробництво тютюнових виробів і у 2019 році стає співзасновником ТОВ «Вінниківська тютюнова фабрика» та ТОВ «Торговий дім »Марвел".

У 2018 році - інвестує в будівельний бізнес.

У 2021 році закінчує Львівський університет бізнесу та права, де здобуває кваліфікацію «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні стадії».

З 2021 є радником голови Львівської обласної ради.

17 червня 2021 року на звітно-виборній конференції Олександра Свищева обирають президентом «Федерації водного поло України».

Є одним із засновників ГО «Міжнародне товариство україно-індійської дружби».

Захоплюється колекціонуванням, вивчає нумізматику, етнографію та музейну справу. Підтримує українське книговидання.

ІА "Вголос": НОВИНИ