Дівчата, які постраждали в жахливій аварії 3 вересня у місті Рудки Самбірського району, - на шляху до одужання.

Як повідомив «Вголосу» заступник головного лікаря з хірургічної роботи Львівської міської дитячої лікарні Федір Осим, старшу дівчинку вже перевели у перше хірургічне відділення. І там лікарі потроху ставлять її на ноги. Хоча лікування все одно буде тривалим.

Так, за словами лікаря, саме сьогодні 15-річна Анастасія, під наглядом лікарів, робитиме перші кроки після аварії.

«Менша все ще в реанімації. Її годують через зонд, але вона вже сприймає їжу. Стан її сопорозний, тобто без свідомості, але вже не в комі», - каже Федір Осим.

В загальному, лікар оцінює стан десятирічної Тетянки як позитивний.

В лікарні разом з обома дівчатками перебувають і їхні мами.

Нагадаю, як уже повідомляв «Вголос», 3 вересня у Рудках Самбірського району фура на великій швидкості врізалася у будинок. У цій аварії загинув водій фури. У загиблого залишилося четверо неповнолітніх дітей. Також на місці загинуло двоє пішоходів: 47 річний мешканець села Хлопчиці Самбірського району та 47-річна мешканка села Новосілки-Гостинні Самбірського району. Двоє дівчат, десятирічна Тетянка та 15-річна Анастасія отримали важкі травми: Тетянці відірвало ногу, в Анастасії закрита черепно-мозкова травма та глибока рана поперекового відділу.

Маленьку Тетянку цього дня тато привів на заняття у музичну школу, де дівчинка навчалася гри на бандурі. В момент аварії вони зупинилися аби дівчинка одягла светрика.

Анастасія переходила дорогу на пішохідному переході, коли її збила багатотонна фура.

ІА "Вголос": НОВИНИ