У додатку «Дія» вперше в тесовому режимі можна буде змінити прописку онлайн, без жодних візитів до ЦНАПів чи інших державних установ. Втім, на початку така послуга працюватиме не у всіх українських містах.

У додатку “Дія” у тестовому режимі запрацювала послуга зі зміни реєстрації місця проживання. Отримати її матимуть можливість як власники ID-карт, так і власники паспортів-книжок.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

«На порталі «Дія» стартувало бета-тест декларування місця проживання. У кілька кліків і без походів в ЦНАПи (Центри надання адміністративних послуг) і військкомати», − заявили у відомстві

Як зазначається в повідомленні, послуга зі зміни прописки доступна по всій Україні за винятком Дніпра, Миколаєва, Одеси, Чернівців і Херсона. У цих містах вона буде доступна пізніше.

Послугу зможуть отримати за 1 робочий день, як власники ID-карток, так і паспортів-книжечок.

Для участі в тестуванні потрібно зареєструватись за посиланням https://team2.diia.gov.ua і надати:

  • податковий номер заявника та власників/співвласників житла;
  • кваліфікований електронний підпис  заявника та власників/співвласників житла;

Право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року);

Як писав «Вголос», міністр цифрової трансформації  Михайло Федоров зазначає, що оформити пенсію, документи або отримати медичну допомогу можна буде за місцем проживання, а не за місцем прописки. У той же час, місце реєстрації не буде давати людині право власності на житло, а лише повідомляти державу, про місце проживання.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ