Храм на честь загиблих на Сході України воїнів планують побудувати у Дніпрі.

Про це повідомляє РІСУ

Проект будівництва був затверджений на минулому засіданні містобудівної ради.

Сакральна споруда має назву «храмом на честь ікони Божої Матері «Незламна стіна». Де саме він буде - поки невідомо. Дніпровська єпархія УПЦ КП обрала скверик за пам'ятником Тарасу Шевченку (навпроти театру української драми). Однак архітектори забракували місце: воно, на їх погляд, занадто тісне і світське. До того ж, загородить прохід і покладе край ідеї подовжити Театральний бульвар, перетворивши його в протяжну пішохідну вулицю.

Тож протягом десяти днів ініціативна група архітекторів повинна знайти альтернативне місце для розміщення храму. Якщо ж ні - він буде зведений на вулиці Воскресенській, як і планувалося спочатку.

За повідомленням, ідея побудови викликана війною на Донбасі і необхідністю увічнити пам'ять полеглих воїнів. А на обрану назву ініціаторів наштовхнула однойменна ікона Божої Матері в Софіївському соборі в Києві.

За проектом, вигляд храму відрізнятиметься від звичних канонів. Два строгих кубічних об’ємів з маленькими віконцями будуть з'єднані куполом. Модернізований варіант вперше був схвалений єпархією УПЦ КП. Всередині розміститься меморіал-музей, на другому поверсі - тераса, до якої буде вести підйомник. А попереду храму облаштують майданчик для проведення святкових богослужінь на вулиці.

На першому поверсі під час молитви зможуть розміститися близько двохсот чоловік, а вся площа займе 400 квадратів. Кубічний храм з'явиться в місті вже в наступному році. Питання лише, де саме.

ІА "Вголос": НОВИНИ