Поширена в пресі інформація щодо будівництва другого Ан-225 «Мрія» замість літака, знищеного російськими окупантами в аеропорту Гостомеля, і вже нібито готовності повітряного гіганта на 30% - потребує коригування.

Про це заявила пресслужба компанії «Антонов».

Зазначається, що у публікації інтерв'ю в.о. генерального директора ДП «Антонов» Євгена Гаврилова для видання «Bild» щодо будівництва другої «Мрії» була допущена неточність.

«Наразі розпочалися конструкторські роботи в цьому напрямку. За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака», - розповіли в авіабудівній компанії.

Оцінюється будівництво другого Ан-225 щонайменше в 500 мільйонів євро, при цьому про конкретну суму «поки говорити рано».

В «Антонові» додали, що докладніша інформація про створення нової «Мрії» буде поширена вже після перемоги України в російській війні.

Нагадаємо, раніше Гаврилов в коментарі німецькому виданню зазначав, що роботи з будівництва другого Ан-225 ведуться в секретному місці.

ІА "Вголос": НОВИНИ