Німецьке місто Дрезден на сході країни оголосило «нацистську надзвичайну ситуацію», заявивши, що має серйозну проблему з крайньо правими силами.

Про це повідомляє ВВС.

Радники міста ухвалили резолюцію, в якій сказано, що потрібно зробити більше для вирішення цього питання.

«Nazinotstand» означає - подібно кліматичній надзвичайній ситуації - що у нас є серйозна проблема. Існує відкрита загроза демократичному суспільству «, - заявив місцевий радник Макс Ашенбах, який запропонував затвердити таке рішення.

Ашенбах представляє ліву сатиричну політичну партію Die Partei. Він заявив, що необхідно вжити заходів, оскільки політики не роблять достатньо, щоб »чітко позиціонуватись« проти крайніх правих.

Резолюція визнає, що »крайньо праві екстремістські позиції та дії ... відбуваються все частіше« і закликає місто допомагати жертвам насильства з боку ультраправих, захищати меншини та зміцнювати демократію.

Резолюція була схвалена 39 голосами проти 29, а серед тих, хто проголосував проти були представники правлячої в Німеччині партії ХДС.

Дрезден є столицею федеральної землі Саксонії та давно асоціюється з оплотом крайніх правих сил і є батьківщиною антиісламського руху »Пегіда".

Нагадаємо, посол України розкритикував Німеччину за відмову визнати голодомор геноцидом.

ІА "Вголос": НОВИНИ