У Дрогобичі почали розбирати будинок, під завалами якого 27 серпня 2019 року загинуло вісім осіб.

Про це повідомляють на сайті Дрогобицької міської ради.

Роботи стартували у перший день зими. Завдання фірми-підрядника демонтувати усі небезпечні елементи будинку, який два роки тому зазнав обвалу одного із під’їздів.

будинок в Дрогобичі

За словами керівника управління капітального будинку Дрогобицької міської ради Василя Бохонюка, підрядник повинен якнайшвидше розібрати верхні поверхи будинку та відвернути загрозу подальших обвалів та зсувів.

будинок в Дрогобичі

Зараз розбирають частину будівлі, яка розташована на вулиці Грушевського в Дрогобичі. Далі розбиратимуть другу частину будинку, який стоїть на вулиці Чапельського.

Також підрядник повинен вивезти будівельне сміття з території.

будинок в Дрогобичі

Додамо, що 27 серпня виповнилося два роки із часу трагедії на Грушевського 101/1. В результаті обвалу одного із під’їздів будинку під завалами загинули вісім людей. Будівлю визнали аварійною. Клопотанням місцевої влади, із державного фонду, Кабінет міністрів на весні 2020 р. скерував у Дрогобич 40 млн. 727 тис. грн на придбання нових осель для мешканців Грушевського 101\1. Було закуплено 59 квартир.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», тільки через два роки після трагедії було вирішено цей будинок розібрати. Натомість кримінальне провадження у справі про обвал будинку суд закрив.

Причиною обвалу житлового будинку в Дрогобичі Львівської області стало руйнування середньої несучої стіни підвалу. Зазначається, що воно виникло з двох можливих причин:

  • просідання або руйнування цегляної кладки із-за низької марки цегли і розчину, внаслідок значного зволоження і відсутності гідроізоляції бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок при будівництві;
  • можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити чи спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбору зруйнованих конструкцій, що перебувають поверх цієї стіни підвалу

Постраждалим внаслідок обвалу виділили 1,3 млн гривень. Сім'ї загиблих отримали по 100 тисяч гривень, люди з легкими травмами - 50 тисяч, а важко травмовані особи - 75 тисяч. Крім того, з міського бюджету Дрогобича також виділили 115 тис. грн.

Фото з сайту Дрогобицької міської ради.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ