У Дрогобичі на Львівщині на центральній площі встановили арт-об’єкт – символічні запаси солі під назвою «При потребі розбити скло».

Про це повідомляє офіційний сайт Дрогобицької міської ради.

Автор соляної інсталяції Юрій Чернявський пояснив мистецький задум: коли раптом не стане солі, то можна буде прийти сюди, розбити скло і взяти собі з цього запасу.

«В інсталяції використано сіль з Дрогобицького солевиварного заводу.  Він символізує скінченність, небезпеку втрати та цінність дрогобицької солі. Але у випадку потреби залишаться ще певні запаси в центрі на пл. Ринок, які можна ще видобути», - каже художник.

Ідея інсталяції виникла в рамках резиденції “Магічні соляні міста”, проекту який минулого року проходив у Дрогобичі. Частиною цього проекту була організація арт-резиденції. П’ять учасників отримали можливість тиждень прожити у Дрогобичі, досліджуючи його культуру й історію. А також напрацювати ідеї щодо встановлення арт-об'єкту, пов’язаного із Дрогобичем та його сіллю. 

Отож, тепер частину центральної площі у Дрогобичі перетворили на підземну музейну вітрину. Такі вітрини часто існують в місцях, де велися археологічні розкопки та фрагментарно показують історичні шари місцевості. Цікавий арт-об’єкт наповнений топками солі, що мають форму сувенірного фасування. А ще саме в такій самій формі сіль зображена і на гербі Дрогобича.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», у Львові встановили пам'ятник Моцартові, який викликав невдоволення львів'ян. 

ІА "Вголос": НОВИНИ