Про це в коментарі «Вголосу» повідомила директор музею «Дрогобиччина» Алла Гладун.

За її словами, для аукціону свої картини надали художники зі Львова, Києва, Одеси, Полтави, Дрогобича та інших міст України.

«У трьох залах Палацу мистецтв, де відбуватиметься аукціон, зібрано роботи художників, які працюють у різних техніках і стилях. Через це картини не повторюються за сюжетами. І це добре, адже комусь до вподоби натюрморти, іншим подобаються пейзажі, історичні теми», – зазначила Алла Гладун.

Вона також запевнила, що виручені кошти з аукціону буде скеровано на закупівлю індивідуальних аптечок для бійців батальйону ім. генерала Кульчицького НГУ та оптичних приладів для роти вогневої підтримки 8-го батальйону НГУ, у яких служать бійці з Дрогобиччини.

«Дрогобич – невелике місто, тому ми всі дуже переживаємо, як відбудеться аукціон. Бо живемо у скрутний час, коли далеко не всі люди можуть купляти картини. Унаслідок цього ми намагалися представити на аукціоні й невеликі полотна вартістю 200-300 грн, і справжні шедеври живопису, ціна яких сягатиме €1 тис.», – наголосила директорка.

Алла Гладун сказала, що напередодні аукціону працівники музею в телефонному режимі запросили керівників усіх підприємств міста, щоб ті взяли участь у заході.

«Ми не втрачаємо надії і віримо в те, що люди розуміють важливість нашої справи. Бо без підтримки з боку громади наших військових досягти перемоги буде складно», – підкреслила директор музею і додала, що полотна, виставлені на благодійний аукціон, можна буде оглянути і купити впродовж тижня.

Благодійний аукціон «Митці – воїнам» відбудеться сьогодні, 14 квітня, у Дрогобичі, в Палаці мистецтв музею «Дрогобиччина» за адресою: вул. Т. Шевченка, 38. Початок аукціону о 14:00. Вхід вільний.

Як писав «Вголос», уперше аукціон «Митці – воїнам» відбувся влітку у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ