Про це сповістив заступник очільника Нацполіції, начальник Головного управління поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«Продовження історії з «муніципальною поліцією» Дружківки. Вчора розпорядженням міського голови оголошено відкритий конкурс на заміщення «керівника» цього утворення. Одіозного Бережного усунули з посади «голови муніципальної поліції», - зазначив Аброськін.

 

Слід наголосити, що «муніципальна поліція» не має ніякого стосунку до підрозділів Нацполіції в Донецькій області.

Бережний був начальником міліції міста в той період, коли воно було окуповане бойовиками самопроголошеної «ДНР», передає 112 Україна.

Відділ «муніципальної поліції» був створений при Дружківському комунальному автотранспортному підприємстві за згодою Дружківської міськради «з метою виявлення порушень благоустрою міста, протидії несанкціонованій торгівлі в не установлених для цього місцях та створенню сприятливого середовища для життєдіяльності громади міста». Про це йдеться в розпорядженні Дружківської міськради №7/13-29 від 31 серпня 2016 року.

Згідно з повідомленням поліції Донеччини, на цей момент правоохоронці перевіряють юридичні підстави реєстрації та діяльності зазначеної організації.

ІА "Вголос": НОВИНИ