Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США розсекретило документи з показаннями про нібито втечу німецького фюрера Адольфа Гітлера до Аргентини після поразки Третього рейху у Другій світовій війні в 1945 році.

Про це повідомляє прес-служба ФБР.

У документах містяться свідчення анонімної особи, яка стверджувала, що допомагала аргентинським чиновникам заховати Гітлера. Водночас ФБР зазначає, що отриману інформацію неможливо перевірити.

Згідно з показаннями, ця людина зустріла Гітлера та його оточення, коли вони прибули до країни на двох підводних човнах за два з половиною тижні після падіння Берліна. Стверджується, що нібито з Гітлером прибули дві жінки, лікар і кілька чоловіків. Після цього німецького фюрера переховували на ранчо біля підніжжя Південних Анд.

Також у свідченнях йдеться про те, що Гітлер нібито страждав від астми і виразки та ще до прибуття до Аргентини збрив вуса.

Згідно з офіційною версією, яка ґрунтується на показаннях свідків, допитаних органами контррозвідки СРСР та союзників, Адольф Гітлер разом із дружиною Євою Браун вчинили самогубство в бункері в оточеному Берліні ще 30 квітня 1945 року.

Додамо, що у Берліні похоронять рештки понад 300 жертв нацизму, які знайшли в будинку професора анатомії.

ІА "Вголос": НОВИНИ