Баскетболіст збірної Франції Томас Ертель був виключений зі складу національної команди через підписання контракту з російським «Зенітом».

Як повідомив глава Французької федерації баскетболу Жан-П'єр Сьюта, 33-річний спортсмен більше ніколи не зможе зіграти в складі збірної Франції.  

«Все скінчено. Ми ще можемо обговорювати тих, хто грав у Росії раніше. Але не Томаса, якому ми чітко розповіли про такі перспективи. Він не виконав свого зобов'язання. Я вважаю, що його в збірній Франції більше не буде. Все скінчено», - сказав Сьюта в коментарі L'Équipe.

Зазначимо, що перед Євробаскетом-2022 Федерація баскетболу Франції зобов'язала всіх гравців збірної підписати документ про те, що вони не будуть виступати в РФ і Білорусі, поки йде війна в Україні. Ертель підписав угоду і зіграв на ЧЄ, де французи дійшли до фіналу. Однак по завершенню турніру він перейшов в російський «Зеніт». 

Рішення гравця викликало негативну реакцію громадськості, проте баскетболіст заявив у своїх соцмережах, що йому «абсолютно плювати» на критику.

«До відома тих людей, які критикують мене за рішення переїхати в Росію. Просто знайте, що мені абсолютно байдуже. Так що можете не вибачатися. Будь ласка, займіться своїм життям. Заздалегідь спасибі», - написав гравець у своєму Instagram.

Нагадаємо, у росії понад 100 мобілізованих із регіону Чувашія розпочали масову акцію протесту на території навчального центру в Ульяновській області через те, що не отримали обіцяних виплат

ІА "Вголос": НОВИНИ