Дружина  водія французького автобуса, якого побили до смерті після того, як він попросив чотирьох пасажирів носити маски в салоні свого транспортного засобу, вимагає «показового покарання» для його вбивць.

Про це повідомляє Euronews.

Як зазначається, смертельне побиття арабськими мігрантами водія автобусу викликало гучний скандал у Франції. Президент Еммануель Макрон у зв'язку з цим відрядив міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена щоб зустріти вдову водія у суботу, 11 липня 2020 року, після того, як 11 липня стало відомо про його смерть від отриманих травм.

За словами вдови Вероніки Монгульє, вона та їхні три дочки наразі почуваються психологічно «знищеними».

«Ми повинні ударити кулаком по столу, щоб це більше не повторилося», - заявила вона.

«Це варварство, не нормально. Ми повинні припинити ці страхіття», - додала Монгульє.

У середу, коли водій перебував у комі, 6 тис. людей, одягнених в біле, взяли участь в «Білому марші» у Байонні. Ходу очолили 52-річна Вероніка, і три дочки Філіпа Монгілье - 18-річна Марі, 21-річна Манон, 24-річна Мелані. Вони несли велику фотографію Філіпа і Вероніки.

«Білий колір», як зазначили організатори ходи, символізував не колір шкіри, а «чистоту скорботи» учасників маршу.

Поліція затримала вбивць, і хоча їх імена не розголошують, місцеві мешканці повідомили у соцмережах: це Мухаммед А., Мухаммед С., Муса Б. і Селім З.

Нагадаємо, на 59-річного Філіпа Монгуйо напали після того, як він попросив трьох пасажирів надіти захисні маски і хотів перевірити квиток пасажира. Він помер у лікарні 10 липня, не приходячи до тями. Лікарі зафіксували смерть головного мозку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ