У четвер, 3 грудня, Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен оголосив, що в країні перевірять 76 мечетей і місць для молитов після низки нападів ісламістів.

Про це повідомляє ресурс DW з посиланням на офіційну сторінку міністра у Twitter.

Він назвав цю акцію «масштабною і безпрецедентною». Також міністр зазначив, що після перевірки деякі з релігійних споруд можуть закрити. Влада планує перевірити 16 мечетей та місць для молитов у Парижі та ще 60 мечетей у інших регіонах країни. Раніше у МВС повідомляли, що у цих релігійних місцях виступали з проповідями імами, які закликали до насильства і жорстокості.

Нагадаємо, що у Франції 16 жовтня чеченський ісламіст вбив у передмісті Парижа 47-річного вчителя історії та географії Самюеля Паті за те, що він показав учням на уроці карикатури на пророка Мухаммеда. А 29 жовтня озброєний ножем ісламіст вбив трьох людей у базиліці Нотр-Дам в м. Ніцца. Після цього влада Франції посилила контроль за ісламістами.

Загалом у країні налічується приблизно 2600 мечетей і приблизно п'ять мільйонів мусульман. У Франції найбільша спільнота мусульман серед європейських країн.

Читайте більше новин на нашому сайті:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ