Про це повідомляє РБК.

Колишні мажоритарні акціонери ЮКОСу, що домагаються стягнення з Росії 50 млрд дол. за рішенням третейського суду в Гаазі, вперше назвали вартість російського майна, арештованого у Франції в рахунок боргу. Вони оцінюють її в 1 млрд євро, тобто близько 86 млрд руб., випливає з прес-релізу GML (холдингова компанія, що представляє колишніх акціонерів ЮКОСу – ред.), поширеного сьогодні.

Серед заморожених активів – гроші, які зберігаються на рахунку у французькій «дочці» ВТБ в інтересах МІА «Росія сьогодні» і ФГУП «Госзагрансобственность» (управляє російським держмайном за кордоном), повідомила GML, не розкривши заблокованих сум. Крім того, під арештом перебуває заборгованість французького супутникового оператора «Eutelsat» перед ФГУП «Космічний зв'язок», а також акції «Eutelsat» (більше ніж 3%), що належать «Космічному зв'язку». Раніше повідомляли, що у Франції у «справі ЮКОСу» арештовано платежі французьких компаній «Arianespace», «Eutelsat» і «Air France», що належать їх російським контрагентам; після публікації РБК це підтверджував російський мін'юст.

Крім того, акціонери ЮКОСу намагаються звернути стягнення на фінансові гарантії, надані банком «Societe Generale» «Рособоронекспорту» у зв'язку з розірванням контракту на поставку кораблів-вертольотоносців типу «Містраль». Представники GML не пояснюють, про які гарантії йдеться і яка їхня вартість, прес-служба «Societe Generale» поки що не відповіла на запит РБК.

ІА "Вголос": НОВИНИ