Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на французьке видання «Midi Libre».

Затриманою виявилася 29-річна дівчина з Габона, студентка юридичного факультету. Перші любовні послання і фотографії еротичного характеру вона надіслала ще у вересні 2015 року.

Спочатку французький міністр не звертав на це уваги, але коли кількість повідомлень значно зросла, він подав відповідну скаргу.

Правоохоронні швидко з'ясували, що послання надсилала мешканка міста Жувіньяк. В її будинку провели обшук, вилучили комп'ютер і мобільний телефон.

Дівчину помістили під варту за «шкідливі численні повідомлення, що порушують спокій інших людей».

«Ішлося про повідомлення еротичного характеру, це були електронні листи, в яких вона говорила про свою пристрасть. Там також були її фотографії, в деталі яких ми не будемо вдаватися», – повідомило джерело видання в правоохоронних органах.

Слідство підтвердило, що студентка не становить особливої небезпеки, але інцидент планують розслідувати.

«Не можна дозволяти, щоб публічну людину переслідували через електронну пошту, навіть якщо йдеться про любовні послання», – наводить газета слова анонімного джерела.

Дівчину допитали, тепер очікують, що вона пройде психіатричну експертизу.

Відповідно до ухваленого в серпні 2014 року закону, переслідування через електронні засоби зв'язку у Франції карається штрафом у 15 тисяч євро й тюремним ув'язненням на термін до року.

ІА "Вголос": НОВИНИ