Футбольний клуб «Рух» підписав 24-річного нігерійського форварда Брайта Енобахара. Нападника вже заявили в Українську Прем’єр-лігу, і він може в найближчих матчах дебютувати за «жовто-чорних».

Про це повідомляє «Рух».

На сайті футбольного клубу зазначають, що Брайт Енобахар народився  1998-го року в Нігерії. У 15 років переїхав у Бірмінгем (Велика Британія). Там у юнацькій команді його помітили представники «Вулвергемптона» та запросили в академію клубу.

Уже 2015-го він дебютував у складі основної команди «Вулвергемптона» у Кубку англійської ліги. Того ж року вперше зіграв у Чемпіоншипі, де виступав його клуб на той момент. Загалом провів за «вовків» 49 матчів у різних турнірах (3 забиті м’ячі). Єдиний гол у Чемпіоншипі забив 23-го вересня 2017-го року у ворота «Барнслі» (2:1) (ще двома голами відзначився у кубкових турнірах).

Із літа 2018-го перебував у орендах («Кілмарнок», Шотландська Прем’єр-ліга; «Ковентрі», Перша ліга Англії (третій за рангом дивізіон); «Віган», Чемпіоншип). У «Ковентрі» його визнали найкращим молодим футболістом команди 2019-го року.

Після закінчення контракту з «Вулвергемптоном» грав за грецький «АЕК» (2020), індійський «Іст Бенґал» (перша половина 2021-го), англійський «Ковентрі» (друга половина 2021-го) та ізраїльський «Хапоель» (Єрусалим) (2022).

Брайт Енобахар має досвід виступів за національну збірну Нігерії U-23.

Читайте також на ІА «Вголос»:  Президент «Руху» Григорій Козловський поділився зворушливою історією військовослужбовця окремого загону спеціального призначення «Азов» Кшишитофа Мушака.

ІА "Вголос": НОВИНИ