У Гаазі відбулися мітинги на підтримку України у війні проти рашистського агресора. Росіяни під стінами російського посольства виконали гімн України та вигукували ”Героям Слава!”.

Про це повідомляє “Укрінформ”

“Нам соромно. Бажаємо, щоб Україна трималася та звісно перемогти”, - сказала в коментарі Укрінформу росіянка Анастасі.

Під час своїх виступів мітингувальники наголошували, що мають рідних в Україні, за яких дуже переживають, та закликали росіян не зважати на залякування та виходити з протестами в Росії з вимогою зупинити війну в Україні.

 

Також у центрі Гааги на мітинг проти режиму Путіна та війни в Україні зібралося кілька сотень протестувальників. Серед них українці, нідерландці та громадяни інших країн.

Багато учасників акції були одягнені у синьо-жовті кольори. Вони закликали Нідерланди зупинити будь-який бізнес з Росією, а також діяти рішуче, щоб зупинити війну.

На плакатах можна побачити фото Києва та Харкова до російського вторгнення та після. Так учасники акції намагаються достукатися до росіян, закликають їх відкрити очі, не вірити пропаганді Кремля, зупинити війну і режим Путіна.

Як писав «Вголос» у суботу, 5 березня, на центральній площі Свободи у Херсоні, біля будівлі ОДА, захопленої російськими загарбниками, пройшла масова мирна акція протесту.  Уся площа була цілком заповнена херсонцями, вонитримали українські прапори і скандували: «Херсон - це Україна!».

ІА "Вголос": НОВИНИ