Як передає Укрінформ, видання Bild виявило ввечері в соцмережах повідомлення групи Vulkangruppe NetzHerrschaft zerreissen (Група Вулкан для розірвання мереж), яка стверджувала, що це її рук справа.

«Наша конкретна мета полягала у зриві роботи аеропорту «Тегель», федеральних і державних органів, Збройних Сил Німеччини, авіаційної готовності федерального уряду, промислових і технологічних компаній», – заявили члени угруповання.

Вони або хтось інший пошкодили (підпалили) під мостом через Шпрее вісім кабелів напругою 10 000 вольт. Зазвичай ремонтні роботи при таких поломках тривають півтори години, але в даній ситуації постраждали також запасні кабелі.

Відновити електропостачання, та й то частково, вдалося лише до ночі. В аеропорту авіарух порушено не було.

Це не перший випадок шкідництва лівими екстремістськими угрупованнями електричних кабелів. У червні 2017 року напередодні саміту G20 в Гамбурзі в цілих 13 федеральних землях були влаштовані пожежі в мережах німецьких залізниць Deutsche Bahn. Тоді це призвело до серйозних порушень руху поїздів. До цього також фіксувалися подібні, хоча і меншого масштабу НП.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ