Про це підтвердив керівник оперативного штабу з надзвичайних ситуацій, перший заступник голови Генічеської райдержадміністрації Олексій Сищенко, пише місцеве видання «Новий візит». 

Тепер протягом сьогоднішньої ночі газ закачуватиметься в магістральну систему до потрібного тиску.

На нараді представників «Херсонгаз» було прийнято рішення розпочати поквартирний обхід абонентів Генічеська завтра, 4 січня, з 08:00 ранку. Після цього будуть запущені ГРП і ШРП.

У зв'язку з низькими температурами більшість абонентів Генічеська залишилися без газу через падіння тиску в газових мережах. Раніше відсутні обсяги газу для Генічеська поставлялися реверсом з газосховища Криму. За даними «Херсонгазу», надлишки газу, який видобувається у Стрілковому родовищі на Арабатській стрілці, в неопалювальний сезон закачуються у газосховище на території Криму, а в опалювальний сезон реверсом повертаються на опалення Генічеського району. І минулої зими, вже після окупації Криму, схема так і працювала.

Торік кримська сторона перестала приймати газ з території Генічеського району. Після критичної ситуації з газопостачанням Генічеська, на рівні Кабміну почалися переговори про відновлення реверсу, які увінчалися позитивним результатом.

Разом з тим, у російського президента придумали, що мер Генічеська звернувся до Путіна з «проханням почати поставки газу». Сам мер заявив, що це неправда. Тепер російські ЗМІ інформацію подають не як відновлення реверсу, а як «допомогу замерзаючій Херсонщині».

ІА "Вголос": НОВИНИ