Російські окупанти не полишають спроб атакувати позиції українських військових на різних напрямках.

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію в нашій державі.

Окупанти готуються до наступу на Слобожанському напрямку. Ворог постачає військову техніку та озброєння з території рф, а також визначає ймовірні шляхи висування.

На створенні умов для подальшого наступу, утриманні зайнятих рубежів рашисти зосереджують зусилля на Слов’янському напрямку. Також московити обстрілюють цивільну інфраструктуру поблизу Вірнопілля, Великої Комишувахи, Довгенького та Грушувахи. Загарбники намагалися штурмувати Довгеньке, однак ЗСУ дали відсіч та відтіснили орків.

Перегрупування та підготовку до наступу росіяни проводять і на Лиманському напрямку. Поблизу населеного пункту Лиман рашисти намагалися розвідати маршрути для подальшого просування, однак зазнали втрат та відійшли.

Повітряна розвідка путінських орків, а також авіаудари тривали на Курахівському, Запорізькому, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Окупанти посилюють угруповання та готуються до атаки.

На Донецькому напрямку загарбники обстрілюють позиції українських військових, а також намагаються встановити контроль над Сєвєродонецьком. Бойові дії тривають поблизу Сєвєродонецька та Тошківки.

Штурмові дії окупантів тривають також і на Бахмутському напрямку. Ворог атакує поблизу Ниркового, Доломітного, Золотого, Берестового, Комишувахи та Покровського. Бойові дії не припиняються, успіхів орків не зафіксовано.

Як писав «Вголос», з'явилися нові подробиці щодо наступу Збройних сил України у Херсонській області. Вдалося звільнити населений пункт.

Також ми повідомляли, що війська рф намагаються вести наступ на східні громади Запорізької області.

ІА "Вголос": НОВИНИ