У Гостомелі окупанти взяли у заручники майже 40 мирних мешканців

Про це інформує “Українська правда” з посиланням на військового кореспондента Андрія Цаплієнка.

"Гостомель знову не наш. В заручниках опинилось близько чотирьох десятків мешканців. Прохання звернути на це увагу іноземних журналістів”,– повідомляє Цаплієнко

З його слів, з  двох джерел стало відомо про захоплення солдатами РФ полонених в ЖК «Покровський», в місті Гостомель. Будинок за адресою Свято-Покровська, 73 “д”. 

“Зі вчора вони зайшли в під'їзд та окопалися ззовні. (Це саме той комплекс, який перед цим вони розстріляли з артилерії).

40 людей, що ховалися до цього в підвалі, з сьогоднішнього ранку перестали виходити на зв'язок. З одного з номерів відповіли невідомі люди.

Треба негайно вжити дії по порятунку полонених", – наголошує Андрій Цаплієнко.

Журналіст додав, що в Гостомелі населення тероризує десант «31 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади» з м. Ульяновськ.

 ">

Як писав «Вголос», сьогодні, 4 березня, кількома година раніше Головне управління розвідки Міноборони заявило, що українські захисники взяли під контроль місто Гостомель, знищивши щонайменше 50 російських окупантів та захопили численні трофеї. Серед них: зброя, військова техніка, штабні та особисті документи.

Нагадаємо, що Гостомель одне зі стратегічних передмість Києва. Бої за контроль над ним ведуться від початку російської агресії. Тут знаходиться аеродром, над яким окупанти прагнуть взяти контроль з метою висадки десанту та вантажів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ