Національна рада зафіксувала факт ретрансляції російських програм у готелі «Вілла Алеся» у смт Східниці Львівської області.

Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

«Регулятор отримав скаргу від відвідувача готелю «Вілла Алеся» про трансляцію в цьому громадському закладі телепрограм «НТВ МИР», «ТНТ», «Россия 24» і «РТР Планета», щодо яких встановлено обмеження для розповсюдження на території України», – пишуть на сайті Нацради.

Зазначається, що 5 липня  2022 року працівник секретаріату представника Національної ради України у Львівській області спільно з фахівцями Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області департаменту кіберполіції Національної поліції України відвідали готель і промоніторили програми в готельному номері.

У Східниці ретранслювали російські програми.

З персоналом провели роз’яснювальну бесіду. Наразі ретрансляція російських телеканалів припинена.

«До відома керівництва закладу було доведено інформацію, що показ російських пропагандистських телеканалів є неприпустимим, бо не лише ображає громадян країни, в якій росія веде жорстоку війну, а й порушує вимоги чинного українського законодавства», – резюмує Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Читайте також на ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ