Про це сказано у відповіді МЗС на запит Українських Новин.

«Станом на серпень 2017 загальна кількість арештованих/засуджених громадян України на території Греції становить 144 людини, зокрема за обвинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів – 115 людей», сказано в ньому.

Міністерство зазначає, що перевезення нелегальних мігрантів кваліфікується у відповідності зі статтею 30 (Зобов'язання перевізників) Кодексу з питань імміграції й соціальної інтеграції Грецької Республіки, і за цей злочин максимальним покаранням є позбавлення волі терміном на 25 років.

«Із врахуванням украй негативного сприйняття грецьким суспільством явища масової незаконної міграції і його політизацій, грецькі суди практикують застосування максимальних санкцій, передбачених місцевим кримінальним законом», – повідомляє зовнішньополітичне відомство.

Разом з тим, за даними МЗС, усі громадяни України під час слідчих дій, судових засідань, прокурорських слухань забезпечувалися безкоштовними адвокатами, а за наявності можливостей захист забезпечувався найнятими адвокатами. При цьому відсутність представника захисту згідно із законодавством Греції є підставою для скасування рішення про проведення судового засідання.

Крім того, під час кожного судового засідання забезпечувався переклад на українську або російську мови.

Консульська посадова особа брала участь у кожному судовому засіданні у разі отримання відповідної заяви від затриманого українського громадянина або членів його родини.

Справи затриманих/засуджених громадян України перебувають на контролі посольства України в Греції й департаменту консульської служби МЗС.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ