Хода почалась о 14:30 з площі Конституції. Учасники тримали в руках головний банер “Харків – це Україна”, українські прапори та червоно-чорні стяги.

Про це з місця подій інформує кореспондент “Суспільного“.

За даними організатора заходу Констянтина Немічева, участь у ході взяло понад 5 тисяч людей. Небайдужі харків’яни рушили головною вулицею міста –  Сумською, скандуючи патріотичні гасла. На час проведення акції її було перекрито для транспорту. Кінцевою точкою ходи стала площа Свободи.

Як повідомляє Укрінформ, колона чітко дотримувалася кордонів вулиці, не виходячи на тротуари. Попереду колони йшли декілька десятків поліцейських, серед яких – кінологи з собаками. Позаду колони рухалися майже 10 автомобілів з написами “Поліція”. На тротуарах чергували громадські спостерігачі, які теж стежили за порядком.

Як відповів на запитання журналістів координатор маршу, голова Харківської організації “Національний корпус” Костянтин Немічев, у заході взяли участь представники понад 80 громадських організацій.

Це мирна акція без політичних закликів, яку Харківська міська рада намагалася заборонити, посилаючись на ковід та загрозу ймовірних провокацій. Тим краще, що суд дозволив її провести, бо це – реалізація прав людей на демонстрацію своєї позиції“, – сказав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ